Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΡΙΦΑΡΑΞΗ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ-ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ



Την Παρασκευή 10/2/2017 έγινε πραγματικότητα ένα όραμα μηνών!
 Ευχαριστούμε θερμά τους κυρίους Ορούτσι , πατέρα μαθητών μας και τον κ. Ζήση, που μας βοήθησαν  με τις τεχνικές τους γνώσεις.
Με την παρουσία και βοήθεια των δύο κυρίων καταφέραμε χθες να

  • ·         συναρμολογήσουμε – συντηρήσουμε το θερμοκήπιό μας, (που η κατασκευή του άρχισε την περυσινή σχολική χρονιά αλλά μας πρόλαβε το καλοκαίρι και το θερμοκήπιο σχεδόν καταστράφηκε)
  • ·         να ορίσουμε τα όρια του λαχανόκηπού μας τοποθετώντας περίφραξη με πασσάλους , που ο Σύλλογος Γονέων αγόρασε για τις ανάγκες της Περιβαλλοντικής Ομάδας.







 













Τρεις ομάδες συνεργάζονται & οι μαθητές εναλλάσσονται στους ρόλους τους.
Είναι η ομάδα της
  • περίφραξης του λαχανόκηπου, 
  • συναρμολόγησης του θερμοκηπίου
  • της καθαριότητας του γύρω χώρου και τροφοδοσίας του κομποστοποιητή.

















 Έτοιμη και η πόρτα ου οδηγεί στο λαχανόκηπο, το θερμοκήπιο και τον κομποστοποιητή!





 

Τοποθετήθηκαν σύρματα στήριξης του θερμοκηπίου , ώστε να το προστατέψουν από τον αέρα και οι μαθητές στο τέλος έκοψαν κλωστές από ένα ράμα, τις τοποθέτησαν στα σύρματα, ώστε να σημαδοτούν την ύπαρξη αυτών των συρμάτων γύρω  από το θερμοκήπιο.

Το κρύο είναι έντονο και τα χέρια της Ε. έχουν αρχίσει να μελανιάζουν, όμως δεν εγακαταλείπει και συνεχίζει με πάθος το έργο στήριξης του θερμοκηπίου!





 Ευτυχισμένοι, μικροί και μεγάλοι, καμαρώνουμε για το αποτέλεσμα. Έχουμε κάθε λόγο να νοιώθουμε πλήρεις με αυτό που καταφέραμε οι μαθητές -εκπαιδευτικοί -  γονέας και ο προσκεκλημένος τεχνικός!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.