Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Σήμερα, 26 /4 /2018, βρεθήκαμε στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Νεάπολης οι τρεις περιβαλλοντικές ομάδες του 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, για το καθεριωμένο ετήσιο ραντεβού με τις περιβαλλοντικές ομάδες άλλων σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οργανώτρια και ψυχή του θεσμού, όλα αυτά τα χρόνια, η κ. Μιχελάκη Δέσποινα.

                                         

 Η κ. Μιχελάκη μαζί με την ευγενική, πάντα εξυπηρετική και χαρούμενη  συνεργάτιδά της, την κ. Χαρούλα.


 Η ομάδα μας παρουσίασε σε Power Point μορφή :
https://www.scribd.com/presentation/377491895/%CE%92%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%91-%CE%91%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A6%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%95%CE%A3
τις γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμισε από την ενασχόλησή της με το θέμα: "ΒΟΤΑΝΑ - ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ".
Η Παρουσίαση αφορούσε κυρίως Οικολογικές Συνταγές με τη χρήση βοτάνων για την παρασκευή καθαριστικών. Επίσης αναφέρθηκε η χρήση και τα οφέλη των θεραπευτικών και μαγειρικών βοτάνων, κυρίως αυτών που διαθέτουμε  στην αυλή του σχολείου μας.

Μαθήτριες βάζουν ετικέτες στα βαζάκια των καθαριστικών βοτάνων, που οι ίδιες έχουν παρασκευάσει. 


 Ανοίξαμε και  περιμένουμε να σας ενημερώσουμε για τα οφέλη και τις χρήσεις των βοτάνων.
Για όσους ενδιαφερθούν έχουμε έτοιμο έντυπο υλικό με όλες τις πληροφορίες, ώστε με αυτόν τον τρόπο να διαδοθεί η γνώση και η αγάπη για τα βότανα!



Στον χώρο του Φεστιβάλ λειτουργεί μία έκθεση περιβαλλοντικού περιεχομένου. Ο Δημιουργός  των εκπληκτικών εκθεμάτων εξηγεί στους μαθητές τα υλικά που χρησιμοποίησε αλλά και τις τεχνικές που ακολούθησε στα στάδια επεξεργασίας του ξύλου, ώστε να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα. 
Τα κομμάτια ξύλου είναι αυτά που κατά διαστήματα ξεβγάζει η θάλασσα.
 Η ανακύκλωση σε όλο της το καλλιτεχνικό μεγαλείο!












Μαθήτριά μας ετοίμασε κεφτεδάκια, κάνοντας χρήση κάποιων μαγειρικών βοτάνων. Φυσικά τα κεφτεδάκια φαγώθηκαν στην στιγμή, μόλις δόθηκε το Ο.Κ.


 Χαλαρές συζητήσεις των μαθητών, λίγο πριν την παρουσίαση.





Στο μικρόφωνο δύο μαθήτριες  και στα "παρασκήνια" άλλοι δύο μαθητές ελέγχουν το ρυθμό αλλαγής των διαφανειών. Πολύτιμος ο ρόλος και των δύο, όπως και αυτών που έγραψαν τα κείμενα και εκείνων που παρασκεύασαν τα προϊόντα. 

                                         






Ευχαριστούμε  τα  Κ.Π.Ε.: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ,  ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ & ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ για το υλικό που μας παρείχαν σε ότι αφορά τα Βότανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.