Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

3η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Στις 4 Μαϊου 2017 η Περιβαλλοντική Ομάδα της Β τάξης του σχολείου  μας έκανε την εξόρμησή της στο πρώην Στρατόπεδο του Καρατάσου για την 3η Περιβαλλοντική Συνάντηση Σχολικών Μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά. Παρόντες ήταν  η Πέρκα, ο Πελίτης, οι Φίλου του Δάσους, Εταιρεία Ανακύκλωσης,  το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού, η υπεύθυνη του Γραφείου Περιβαλλοντικής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης η κ. Μιχελάκη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, μέλη του Γραφείου Παιδείας, ο Σύμβουλος στην Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος κ. Λαζαρίδης κ.ά.
 Ευχαριστούμε ιδαιτέρως πολύ τον κ. Δημήτρη Θ. από την ομάδα της ΠΕΡΚΑ 1 , που ξενάγησε τους μαθητές μας στο χώρο του στρατοπέδου , μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την μεταφύτευση των φυτών μας στο χώρο του λαχανόκηπου από το σπορείο (30 με 40 cm η απόσταση των φυτών μεταξύ τους και 40 με 50 cm οι ντοματιές μας), και μας παρείχε καλάμια για να στηρίξουμε τα φυτά μας. 
Στο τέλος των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε στοργγυλή τράπεζα συζήτησης με την παρουσία του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού, του κ. Παπαδημητρίου, Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης, δύο μαθητών από κάθε σχολείο σε θέματα όπως : πέντε θέματα που μας χαροποιούν στην περιοχή της γειτονιάς μας, πέντε θέματα  που μας ενοχλούν και προτάσεις δράσεις.
                                                   

                                        

Στις 5/5/2017 μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας της Β τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό  Λαμπράκη και την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, συνοδεία δύο εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Σχολικής Εφημερίδας και άρθρου. Στον Διαγωνισμό αυτόν συμμετείχε η μαθήτριά μας  Λ. Χ. με άρθρο σχετικό με τον εθελοντισμό. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της σχολικής μας εφημερίδας είναι:


http://schoolpress.sch.gr/pupilnews/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.