Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Μ. Δευτέρα σήμερα και μέλη της Περιβαλλοντικής  Ομάδας του σχολείου μας δέχτηκαν με χαρά να έρθουν στο χώρο του σχολείου για να αποκαταστήσουν φθορές, που είχαν προκληθεί στη διάρκεια των γιορτών της 25ης Μαρτίου και ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά.












 Στο τέλος των εργασιών τους, και αφού είχε φθάσει τρείς η ώρα το μεσημέρι,  η κατάσταση στο θερμοκήπιο είχε αλλάξει θετικά:

                                        

 

Την προηγούμενη εβδομάδα  άλλη  μαθήτρια της ίδιας ομάδας πρότεινε μία ζωγραφιά της με περιβαλλοντικό θέμα να καλύψει ένα τμήμα του τοίχου του σχολείου στην αυλή, στο πλαίσιο της Δράσης "Let's Do it". Αφού η πρότασή της έγινε δεκτή,  ο πατέρας της μαθήτριας εθελοντικά έβαψε  με αστάρι δύο φορές το τμήμα αυτό του τοίχου . Σήμερα  η μαθήτρια και η αδελφή της ήρθαν  έτοιμες με κατάλληλες  μπογιές να εργαστούν, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απεικόνιση της ζωγραφιάς στον τοίχο του σχολείου.

 Το τμήμα του τοίχου όπως βάφηκε από τον πατέρα των μαθητριών μας.









 Ο δυτικός ήλιος δεν πτόησε τις μαθήτριες που συνέχισαν την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα. Μία επάνω στη σκάλα δημιουργώντας  και άλλες δύο να στηρίζουν τη σκάλα αλλά και να   "στηρίζουν" τη μαθήτρια, δηλώνοντας ότι όλο αυτό αποτελεί ομαδική εργασία.



Αν οι δύο αυτές ομάδες των μαθητών , που εργάστηκαν για πολλιοστή φορά κάτω από τον δυνατό ήλιο αγόγγυστα , δεν αποτελούν παράδειγμα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, τότε πώς αλλιώς ορίζεται ένας  τέτοιος όρος; Το ίδιο ισχύει για τα μέλη του Πελίτι, της ΠΕΡ.ΚΑ. τον κ. Ηρώδη που επισκέφθηκαν το σχολείο μας δίνοντας Σπόρους και Γνώσεις Καλλιέργεια Γης & Ψυχής, κλαδέματος δέντρων, αλλά και για τους δύο μπαμπάδες, που βοήθησαν στο έργο της περιβαλλοντικής ομάδας μας, τοποθετώντας τον φράκτη στο χώρο του λαχανόκηπου και βάφοντας τον τοίχο της αυλής του σχολείου. Ιδιαίτερη μνεία και στα μέλη του Συλλόγου Γονέων, που με την εθελοντική τους Δράση βοηθούν στη λειτουργία του σχολείου με  οικονομική  και ηθική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.