Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας   : ΣΠΟΡΑ -ΓΗ  ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ  και ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ- ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ, μας εξέπληξαν θετικά καθώς την Παρασκευή 3 Μαρτίου, την ημέρα του σχολικού περιπάτου, ασχολήθηκαν με εργασίες σχετικές με το λαχανόκηπο και το σπορείο αλλά και με τους χορούς για το πρόγραμμα του e-Twinning.




































Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 :00 π.μ. μαθήτριες του ίδιου προγράμματος έφθασαν στο χώρο του σχολείου για  να επιδιορθώσουν βλάβες, που προέκυψαν στο θερμοκήπιο και την περίφραξη,  λόγω του αέρα των προηγούμενων ημερών . Αυτοπροσκλήθηκαν με ύφος που δεν δέχονταν άρνηση, όταν ενημερώθηκαν ότι θα τακτοποιούσα με τον μηχανικό τα προβλήματα που είχαν προκύψει στο λαχανόκηπο, την Κυριακή το πρωί . Δεν υπήρχε περίπτωση να μην συμμετέχουν σε μία τέτοια δράση!











Αφού τεντώθηκαν και τα χαλαρωμένα σύρματα η Χ. πρότεινε να μεταφέρουμε σε ψηλότερο σημείο τις φωλιές των πουλιών, που πρόχειρα είχαν τοποθετηθεί σε δέντρο μέσα στο λαχανόκηπο. Δική της ήταν και η πληροφορία πως μέσα στις φωλιές πρέπει να τοποθετήσουμε ειδικό νήμα  για πουλιά. Το νήμα είχε αγοραστεί οπότε ήταν ευκαιρία να υλοποιήσουμε την πρότασή της. Έφθασε και ο Γ. οπότε η ομάδα  ξεκίνησε τη δράση. Αρχικά επιλέχθηκε το μέρος που θα τοποθετούσαμε τις δύο φωλιές: κάπου ψηλά και προστατευμένα, όμως στο  φυσικό τους χώρο ώστε να το προσεγγίσουν εύκολα. Άνοιξαν δύο τρύπες με τρυπάνι και έβαλαν ξυλόβιδες. Φέραμε την ψιλή σκάλα στην αυλή και σε λίγο, απλά, χαιρόμασταν με το αποτέλεσμα.










Μένει τώρα να δούμε αν τα μικρά πουλιά θα τιμήσουν το νέο τους σπιτικό!
Το παρτέρι κάτω από τις νέες μας φωλιές ήταν γεμάτο σκουπίδια.  Οι μαθητές ασχολήθηκαν και με αυτό το θέμα! Καθάρισαν το χώρο από τα σκουπίδια, σερνόμενοι  ανάμεσα σε κλαδιά. Το ΕΥΓΕ είναι  λίγο για αυτές τις πράξεις.

                                   








Στη συνέχεια οι μαθητές πότισαν τα ποτηράκια με τους σπόρους, που όλο χαρά είδαν να μεγαλώνουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.










                                     









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.