Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΗΣ
Σήμερα 23/1/2017 η ομάδα του κομποστοποιητή  κατανόησε στην πράξη τη λειτουργία του κομποστοποιητή, που υπάρχει στην αυλή του σχολείου μας,
Αρχικά αδιεάσαμε το περιεχόμενο του κάδου και είδαμε ότι είχε πολλά άχρηστα & τοξικά  υλικά, όπως πλαστικά  ποτήρια, μπουκάλια αλλά και πευκοβελόνες.

 Μετακινώντας το κάδο είδαμε έναν αποδομητή 

                                        

Στη συνέχεια μαθητής έσκαψε  λίγο το έδαφος ώστε να υποδεχτεί τη βάση του  κάδου  ως θύλακας.
Συνδέσαμε τη βάση του κάδου με το κώνο, που είχε κρυφτεί στο "ελαφρά" δημιουργημένο κομόστ. Προσθέσαμε άχυρα, μαγιά - κομπόστ από άλλο κομποστοποιητή και ρίξαμε και λίγο νερό. Προσθέσαμε και το υλικό, που θεωρήσαμε ότι άξιζε να κρατήσουμε από το περιεχόμενο του κομποστοποιητή μας, και κλείσαμε το καπάκι χαρούμενοι για το αποτέλεσμα! .


Οι μαθητές   χωρίστηκαν  σε ομάδες:
  •  περιφρούρισης της περιοχής του λαχανόκηπου και του κομποστοποιητή (έχει σπάσει το πορτάκι του κάδου και η περιοχή αυτή συγκεντρώνει πολλά σκουπίδια, δυστυχώς και από τους περαστικούς του πίσω δρόμου της αυλής του σχολείου). Συζητήσαμε την περίπτωση γονείς να μας βοηθήσουν να περιφράξουμε την περιοχή του λαχανόκηπού μας με το πλέγμα και τους πασσάλους, που ο Σύλλογος Γονέων έχει ήδη αγοράσει για τις ανάγκες της ομάδας μας.
  • παραλαβής των οργανικών αποβλήτων, που οι μαθητές μας φέρνουν στο σχολείο από το σπίτι τους  
                                 
                                 

  • συντήρησης του περιεχομένου του κομποστοποιητή ώστε να διατηρείται το περιεχόμενό του σε 50% χλωρά προϊόντα και  50%   ξερά. 
  • Δημιουργία ψηφιακού ερωματολογίου, σχετικό με τη λειτουργία και τα οφέλη του κομπόστ που θα απαντηθεί από  τους μαθητές και τις οικογένειές τους
  • Ενημέρωση όλων των μαθητών του σχολείου για το παιχνίδι της κομποστοσφαίρισης, από τους μαθητές της ομάδας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.