Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ

Τη Δευτέρα  21/03/2016 έγινε η προεργασία του εδάφους στο χώρο του λαχανόκηπου της αυλής του σχολείου ώστε να στηθεί εκεί το θερμοκήπιό μας. Ακολούθησε η  συναρμολόγηση των τμημάτων του θερμοκηπίου που πραγματοποιήθηκε με ομαδική εργασία των μαθητών. Οι μαθητές απόλαυσαν όλη τη διαδρομή δημιουργίας του θερμοκηπίου μένοντας  στο χώρο του σχολείου μετά το τέλος των μαθημάτων τους αψηφώντας το κρύο ή όπως δείχνουν αυτές οι φωτογραφίες τον ήλιο.

 Το σκάψιμο του εδάφους με πατόφτυαρο και τσάπα ξεκίνησε σε κάποιο  διάλειμμα όπου αρχικά εμφανίστηκε ένας μαθητής με διάθεση να ασχοληθεί.
 Γρήγορα ο ένας έγιναν τέσσερις και
 ξαφνικά άρχισαν να αυξάνονται χωρίς κάποιος από αυτούς να σκέφτεται ότι χάνει το διάλειμμά του. 

 Δυστυχώς δεν είχαμε άλλα εργαλεία κήπου για να απασχολήσουμε δημιουργικά  και άλλους μαθητές!



Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν οι "Μεγάλες Δυνάμεις", δύο μαθητές της Γ τάξης, που ενώ δεν συμμετέχει η τάξη τους σε αυτήν την Περιβαλλοντική ομάδα, πήραν την πρωτοβουλία και αφού μας ρώτησαν, σε απόλυτη μεταξύ τους συνεργασία, άρχισαν να σκάβουν με γρήγορους και έντονους ρυθμούς τελειώνοντας άμεσα αυτό που θέλαμε να σκάψουμε. Με το χτύπημα του κουδουνιού μπήκαν κανονικά στην τάξη τους παρακολουθώντας το μάθημά τους. Δημιουργική πρωτοβουλία, συνεργασία και αλληλεγγύη τα χαρακτηριστικά της παρουσίας των δύο αυτών μαθητών μας. Εύγε και μπράβο.



 Μετά το τέλος των μαθημάτων άρχισε το στήσιμο και η συναρμολόγηση των τμημάτων του θερμοκηπίου.








Παλιοί μαθητές  της Περιβαλλοντικής ομάδας και τώρα μαθητές Λυκείου περνώντας έξω από το χώρο του σχολείου μας αναρωτήθηκαν για την κατασκευή .  Δήλωσαν, όταν ρωτήθηκαν, ότι είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας του σχολείου για όποια θετική δράση για τους ελεύθερους χώρους πρασίνου ως συνέχεια και των δικών τους τότε ενεργειών.


 Μετά το γώνιασμα γίνεται και η ευθυγράμμιση των τμημάτων .
   




                   
 
 




Δεν λείπουν βέβαια και οι φωτογραφίες "Ροκ συγκροτήματος"

 


 Αποδείχτηκε ότι τελικά το πιο δύσκολο κομμάτι της συναρμολόγησης ήταν η τοποθέτηση των μεντεσέδων για το άνοιγμα της πόρτας.
 


 

 Η μετακίνηση του θερμοκηπίου και τοποθέτησή του σε σχετικά προστατευμένο μέρος μέχρι να βαφεί και να τοποθετηθούν και τα τοιχώματά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.