Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

ΤΡΙΤΗ 8/4/2014
  6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ


Τρεις εργασίες, δύο στην Gameland & μία στην περιοχή Poster με θέματα αντίστοιχα:
 α) Κομποστοσφαίριση   β) Table Hockey
 γ) Μουσικές Εικόνες Μεσογείου
παρουσίασαν σήμερα  δώδεκα  μαθητές του 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης.
Οι δυο εργασίες αφορούσαν παιχνίδια σε Scratch προγραμματιστικό περιβάλλον ενώ η τρίτη εργασία αφορούσε video  με την εφαρμογή Movie Maker & επεξεργασία  ήχων - τραγουδιών από το πρόγραμμα Mixxx καθώς και εικόνων με το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας picmonkey.
Η πρώτη & η τρίτη εργασία είναι εμπνευσμένες από τις εργασίες της   Περιβαλλοντικής Ομάδας.
 
Ευχαριστώ θερμά  τους γονείς: κ.κ. Ατματζίδη,  Παγκαλίδη & Τσελλεγκαρίδη, που ανάλαβαν να μεταφέρουν με ευθύνη τους τους μαθητές στον χώρο του Νόεσις.Ευχαριστώ επίσης  τον συνάδελφο κ. Παπαπασχάλη που συνόδευσε την αποστολή των μαθητών, διευκολύνοντας εξαιρετικά το έργο μου ως υπεύθυνου καθηγητή των εργασιών .


 Οι μαθητές ανοίγουν τα laptop, που μεταφέρουν από τα σπίτια τους με τις εργασίες του συνεδρίου, για να ενημερώσουν άλλους μαθητές ή εκπαιδευτικούς για τα αποτελέσματα των εργασιών τους.
 
Όμως ενημερώνονται και οι ίδιοι για τις εργασίες των άλλων μαθητών και σχολείων.


Εδώ τεχνικός του Νόεσις ενημερώνει τους μαθητές για τις δυνατότητες ενός προϊόντος σε περιβάλλον Android, που πωλείται στην τιμή των ~80 ευρώ στο κατάστημα Νόεσις!

Οι παρουσιάσεις των εργασιών έγιναν αρκετά πιεστικά σε ότι αφορά το χρονικό περιθώριο. Επικράτησε η εντύπωση ότι περισσότερο δόθηκε  αξία στο να παρουσιάζονται γρήγορα οι εργασίες παρά να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι μαθητές - εκπαιδευτικοί - κηδεμόνες για νέες ιδέες. Βέβαια μπορούσαν οι ενδιαφερόμενοι να εμπλέκονται με τις άλλες ομάδες στους χώρους επίδειξης όμως και πάλι ο χρόνος ήταν περιορισμένος αφού η κάθε ομάδα όφειλε να παραμένει στην θέση της για την δική της επίδειξη και να περιμένει τη στιγμή παρουσίασης της εργασίας της στο αμφιθεατράκι. Μία εργασία που ολοκληρώθηκε σε διάστημα δυο μηνών όφειλε να παρουσιάζεται σε χρόνο λιγότερο από 7 min. Επίσης το γεγονός ότι στην Κεντρική Σκηνή παρουσίαζαν εργασίες μαθητές Δημοτικών σχολείων, αποθάρρυνε τους μαθητές Γυμνασίου να τις παρακολουθήσουν λόγω της "απλότητας" της λειτουργικότητας τους.

 


 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.