Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΗΣ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 και οι  μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου,  εκεί που για δυο χρόνια φιλοξενήθηκε ο λαχανόκηπός μας.


Φέτος η συγκέντρωση των μαθητών αφορούσε τον Κομποστοποιητή,  που μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο Παύλου Μελά.

Έγιναν οι πρώτες ενημερώσεις, τραβήχτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες,


 

χωρίστηκαν οι πρώτες ομάδες μαθητών που θα ενημερώσουν όλους τους μαθητές του σχολείου  και άρχισε η δουλειά.........με φαράσι και σκούπα,  αλλά και με γυμνά χέρια, μαζεύοντας τα ξερά χόρτα από την αυλή του σχολείου!






 Φασούλι-φασούλι γεμίζει το σακούλι.............


Τρεις μέρες μετά θυμηθήκαμε ότι δεν είχαμε σκάψει το χώμα κάτω από το κομποστοποιητή και επανήλθαμε με τσάπες,  για να βοηθήσουμε το έργο των αποικοδομητών (κοινώς των σκωλήκων..). Οι μαθητές δείχνουν ιδιαίτερη προθυμία για την χειρονακτική εργασία. Είναι ένα συμπέρασμα που προκύπτει πλέον από τα τρία χρόνια που ασχολούμαστε με την γη, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι καινούργιοι μαθητές πλαισιώνουν την ομάδα μαζί με κάποιους από την προυγούμενη χρονιά , που δεν έχουν αποφοιτήσει.








 Στο τέλος συμπληρώσαμε γενικές πληροφορίες για την χρήση του κομποστοποιητή πάνω στην εξωτερική του επιφάνεια ώστε να πληροφορούνται οι μαθητές για την ορθή χρήση του.Φυσικά τραβήχτηκαν και νέες φωτογραφίες, (άλλο ένα θέμα που  οι μαθητές δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο).



Περισσότερες πληροφορίες μορείτε να δείτε σε παλαιότερη  τοποθεσία αυτού του blog στην διεύθυνση: http://envi3gymstav.blogspot.gr/2011/12/blog-post.html
 με τίτλο : ΓΕΩΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Δεκέμβριος 2011.


1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.